Kulvar Haber

Asma Yaprağı Faydaları Neler? Nasıl Tüketilir? İçeriği Nedir?

Asma Yaprağı Faydaları Neler? Nasıl Tüketilir? İçeriği Nedir?
37 views
10 Nisan 2019 - 15:33

Asma, Uzun yıllar boyunca vitamin ve mineral açısından zenginliğinden dolayı şifa kaynağı olarak kullanılmıştır. Asma yaprağı sapı sigarayı bırakmada yardımcı olur. Antioksidandır, anti viral etkiye sahiptir, göz sağlığını destekler, ishal ve dolaşım sistemi rahatsızlıklarında kullanılır…

Asma Yaprağı Faydaları Neler? Nasıl Tüketilir? İçeriği Nedir?
Asma Yaprağı Faydaları Neler? Nasıl Tüketilir? İçeriği Nedir?

C vitamini, lif içeriği ve kalsiyum açısından zengindir. İçerisinde bolca A vitamini bulunur. 100 gram Asma Yaprağı 93 kaloridir. İçerisinde;

  • 2,1 gram yağ
  • 9 mg sodyum
  • 272 mg potasyum
  • 17 gram karbonhidrat
  • 11 gram diyet lifi
  • 6 gram şeker
  • 6 gram protein
  • 363 mg kalsiyum
  • 11,1 mg C vitamini
  • 2,6 mg demir
  • 0,4 mg B6 vitamini
  • 95 mg magnezyum bulunmaktadır.

Asma Yaprağı Faydaları

Asma Yaprağı Anemiyi Önlemeye Yardımcı Olur

Demir minerali oldukça zengin olan Asma Yaprağı sayesinde kırmızı kan hücrelerinde hemoglobinin oluşmasını sağlar. Demirim emilimine katkı eden C vitaminiyle de desteklenirse anemini önlemesinde etkili olur.

Göz Sağlığını Korumaya Yardımcı Olur

3 adet asma yaprağının tüketilmesiyle, vücuda 124 mikrogram A vitamini ( günlük A vitamini ihtiyacının yüzde onunda fazla ) yükler.

Retinol olarak da adlandırılan bu vitamin vücudun rodopsin oluşturmasına yardım eder. Rodopsin karanlıkta ve loş ışık altında gözün görmesine yardım eden proteindir. Böylece loş ışıkta görüş kalitesi artmış olur.

Asma Yaprağı Bağırsakları Korur

İçerisinde bulunan çinko sayesinde bağırsak mukozasını korur ve onarır. Bağırsağın hızlı iyileşmesini sağlar. Birkaç asma yaprağını suda 15 dakika kaynatıp suyu içilince bağırsakları korur ve ayrıca mide iltihaplarının oluşmasını engeller.

Varis Tedavi Sürecini Hızlandırır

Bacak ödemine neden olan venöz yetmezlik üzerinde olumlu etkileri vardır. Venöz yetmezlik, damarların kalbe kan pompalamada zorluk çektiği bir durumdur.

1 avuç asma yaprağı ince şekilde doğranıp 1 litre suda kaynatılarak içinden yapraklar süzüldükten sonra günde 3 kez yarım çay bardağı içilir.

Ağız Yaralarının İyileşme Sürecini Hızlandırır

Anti mikrobik özelliği sayesinde aft, gingivit gibi diş eti problemlerini ve ağız kokusunu ölemeye yardımcı olur. Ayrıca dişin çürümesine neden olan bakterilerin büyümesini engellemektedir.

Bir parça asma yaprağının bir miktar kaynamış suyla yapılacak karışım ile ağız çalkalanarak uygulanır.

Kilo Verme Konusunda Etkilidir

İnsan vücudu için gerekli olan enerjiyi sağlayan Asma Yaprağı vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar. Sindirim düzenini sağlayarak kabızlığı önlemektedir.

1 litre suyun içine 50 gram Asma Yaprağı eklenerek kısık ateşte kaynatılıp hazırlanan karışım yemeklerden sora yarım çay bardağı içilir.

Saç Problemlerini Önlemeye Yardımcı Olur

Saça faydası geçmişte kanıtlanan Asma Yaprağı, saçların güçlü ve sağlıklı uzamasını sağlar, saçta kepeklenmeyi ve saçların dökülmesini önler. Budanan Asma dalarının içinde akan sıvıyla saçlar yıkanabilir (Bu tür tedavilerden önce, her zaman bir uzmana danışmanızda fayda var, saç tipiniz bu alternatif tedaviye uygun olmayabilir.) Ayrıca bu suyun içilmesi de böbrek taşı düşürmede yardımcı olur.

Alzheimer Hastalığını Önler

İçindeki bileşenler sayesinde hafızayı güçlendiren Asma Yaprağı Alzheimer hastalığının oluşmasını engeller.

  • Ayrıca içinde bol miktarda bulunan
  • A vitamini sayesinde göz sağlığını korur
  • çinko sayesinde boşaltım sistemi düzenlenir
  • Demir elementi sayesinde kansızlık oluşması önlenir.
  • Toplardamar güçlenmesini sağlar
  • Vücudun direncini artırır
  • ishal önleyicidir
  • iltihaplı yara ve çıbanların iyileşme sürecini hızlandırır
  • Eklem ağrılarını azaltır
  • Rahim kanamalarını keser
  • Sarılık tedavisinde tercih edilir.
  • Kanser hücrelerinin oluşmasını engellemektedir.

Asma Yaprağı Zararları Nelerdir?

Bilinen çok tehlikeli bir yan etkisi bulunmayan Asma Yaprağı muhafaza edilirken salamura şeklinde tuzda bekletilir.

Bu nedenle yüksek tansiyon hastaları ve böbrek rahatsızlığı bulunanlarda kullanılması sakıncalıdır. Tuz etkisini azaltmak için suda bekletilir. Ayrıca sodyum tüketmesi yasak olan kişiler içinde kullanılması önerilmez.