Kulvar Haber

Çerkez Tavuğu Nasıl Yapılır? Çerkez Tavuğu Tarifi

Çerkez Tavuğu Nasıl Yapılır? Çerkez Tavuğu Tarifi
6 views
10 Ağustos 2020 - 23:57

Tavuk yemekleri arasında harika lezzetlerden biri olan Çerkez tavuğu nasıl yapılır? MasterChef programıyla birlikte tavuk yemeği sevenlerin iştahını kabartan Çerkez tavuğu tarifi, yeniden hazırlayıp tatmak isteyenler veya hiç tatmayıp tatmak isteyenler için yemek tarifleri kategorimizde sizler için paylaşıldı.

Çerkez Tavuğu Nasıl Yapılır? Çerkez Tavuğu Tarifi

Malzemeler

  • Yarım çay bardağı kadar tercihen zeytinyağı
  • Kararında bir miktar tuz
  • 1 avuç ceviz içi
  • 1 diş sarımsak
  • Bir tutam toz biber
  • İki tatlı kaşığı pul biber
  • 5 dilim ekmek içi
  • 1,5 su bardağı miktarında tavuk suyu
  • 2 tane tavuk budu

Çerkez Tavuğu Tarifi

  • Tavuk butlarını iyice haşladıktan sonra, iyice didikleyerek bir kabın içerisine alın.
  • Küçük bir tencerenin içine ise 1 diş sarımsağı ezerek koyun ve ekmek içini ekleyin.
  • Tencereye 1,5 su bardağı tavuk suyunu ekledikten sonra biraz karıştırarak, orta derecede yanan ocağın üzerine koyun. Karışım kıvama gelene kadar pişirin.
  • Kıvama geldikten sonra üzerine cevizleri serpiştirerek, tencereyi ocaktan alın.
  • Baharatları ve tuzu da ekleyip karıştırın.
  • Servis yapacağınız tabağa karışımı düzgün bir şekilde yayın.
  • Zeytinyağını cezveye alarak kızdırdıktan sonra, pul biberle birlikte karıştırıp servis tabağındaki karışımın üzerine yayarak dökün.
  • Kalan cevizlerle servis tabağını süsleyerek, servise hazır hale getirin.

Çerkez Tavuğunun Püf Noktaları

Çerkez tavuğu hazırlarken, yanında tercihe göre az bir pilavda bulundurabilirsiniz. Tavuk yemeklerinin vazgeçilmezi pirinç pilavı veya tercihen bulgur pilavı, sunuma da ayrı bir görsellik katacaktır.

Pilavın dışında, küçük bir porsiyon çoban salatası da Çerkez tavuğunun yanında hem görsel ve hem de lezzet açısından daha iyi olacaktır.

Hazırlanan tarif uzun süre dolapta bekletilmeden, hazırlandıktan kısa bir süre sonra tüketilmelidir. Uzun süre dolapta beklemesi, tadında değişikliğe neden olacaktır.

Tarifimizin yanına dereotu ve maydanoz gibi yeşillikler eklemeniz, görsel açıdan mükemmel bir göz lezzeti sunacaktır. Tabii ki birkaç dilim domateste, yemeğin görsel şölenine önemli katkı sağlayacaktır.

Çerkez Tavuğu Kaç Kalori? Besin Değerleri

Çerkez tavuğu besin değerleri, 1 porsiyon için geçerlidir.

  • 105 kalori
  • 4,3 g karbonhidrat
  • 14,8 g protein
  • 0,6 g lif
  • 3,1 g yağ
  • 37,5 mg kolesterol
  • 0,8 mg demir
  • 29,4 mg kalsiyum
  • 252,0 mg potasyum
  • 5,8 mg C vitamini
  • 27,1 IU A vitamini

Çerkez tavuğu protein deposu yiyeceklerden biri olup, 1 porsiyonu günlük protein ihtiyacının yaklaşık olarak %33’ünü karşılamaktadır. Yemeğin yanında servis edilecek pilav gibi ek yemeklerin değerleri, listeye dahil edilmemiştir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR