Kulvar Haber

Et ve Domatesin Lezzeti: Etli Domates Dolması Tarifi

Et ve Domatesin Lezzeti: Etli Domates Dolması Tarifi
16 views
08 Eylül 2019 - 21:27

En nefis yemek tarifleri arasında, yine bir sebze yemeği ile sizlerleyiz. Etin ve domatesin muhteşem buluşmasıyla damaklarınızda harika bir lezzet bırakacak etli domates dolması tarifi hazırlamak, oldukça kolaydır.

Etli Domates Dolması Tarifi

Kişi Sayısı: 4 Kişilik

Hazırlama Süresi: 45 Dakika

Pişirme Süresi: 20 Dakika

Malzemeler

  • 250 gram yağsız dana kıyması
  • 1 tane orta boy soğan
  • 4 tane büyük boy ve sert domates
  • Yarım demet kadar dereotu
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Bir tutam tuz
  • 4 adet pazı yaprağı
  • Kararında karabiber
  • Birkaç dal mümkünse taze kekik
  • 1 çorba kaşığı miktarında mısırözü yağı
  • 1 diş sarımsak
  • 4 çorba kaşığı pirinç

Hazırlanışı

  • Bir miktar tuz ilave ettiğiniz sıcak suyun içerisinde, pirinci 15-20 dakika bekleterek ardından süzün.
  • Kaynar suyun içerisinde, pazı yapraklarını 3 dakika boyunca haşlayarak süzün.
  • Domatesleri iyice yıkadıktan sonra, üst kısmından 2 santim kadar keserek kapak kısmını çıkarın ve içlerini oyun.
  • Sarımsak ve soğanı soyarak, dereotu ya da tercihen maydanozu da yıkayarak hazır hale getirin.
  • Kıymayı bir kase içerisine aldıktan sonra; sarımsak, rendelenmiş soğan, dereotu, nane, tuz, kekik ve mısırözü yağını kıymayla birlikte iyice yoğurun.
  • Son olarak karışımın içerisine, pirinci ekleyerek bir kez daha karıştırın.
  • Hazırlanan iç harcını, daha önceden içini oyduğunuz domateslerin içerisine kaşıkla ya da elle doldurun.
  • Domateslere kapak olarak, pazıyı üst kısma yerleştirip kapatın.
  • Hazır olan domatesleri tencereye dizerek, tencereye iki bardak su ekleyin.
  • Ocağa koyarak, kenarına eklediğiniz suyu kaynatın.
  • Su kaynadıktan sonra, yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.

Süre sonunda, etli domates dolması tarifi servise hazır hale gelecektir. Tercihinize göre yanında pirinç pilavı çoban salatası servis edebilirsiniz.

Etli Domates Dolması Kaç Kalori? – Besin Değeri Nedir?

  • Orta boy 1 porsiyon, 364 kaloridir.
  • 19,17 gram yağ
  • 34,78 gram karbonhidrat
  • 12,27 gram protein
  • 2,78 gram lif
  • 23,23 mg kolesterol
  • 42,28 mg kalsiyum
  • 2,32 gram demir
  • 438,32 mg sodyum
  • 746,38 potasyum

İçermektedir. En güzel yemek tarifleri için, sitemizi ziyaret etmeye devam edin.

Farklı yemek tarifleri için, aşağıdaki başlıklara tıklayabilirsiniz.

Mercimekli Beyaz Lahana Sarması Tarifi

İçli Köfte Tarifi, malzemeleri ve İçli Köfte Pişirme Püf Noktaları