Kulvar Haber

Krep tarifi, püf noktaları ve krep sunumu

Krep tarifi, püf noktaları ve krep sunumu
55 views
07 Mayıs 2019 - 17:57

Hazırlanışı kolay olan krep tarifi, püf noktaları… Kahvaltının vazgeçilmez tadı olan krep, pratik hazırlanışı ile vaktinizi almadan lezzetli bir sunum hazırlamanıza yardımcı olacaktır. Özellikle kahvaltıda misafirleriniz olacaksa krepleriniz ile hem lezzetli hem de görsel olarak beğeni kazanacak bir sofra hazırlayabilirsiniz. Krep hafif bir lezzet oluşu ile de sizleri rahatsız etmeyecektir. Kolay ve pratik bir krep için gerekli olan krep malzemeleri:

Krep tarifi malzemeleri

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tutam tuz
  • Tercihinize göre tereyağı ya da sıvı yağ
Krep malzemeleri
Krep tarifi malzemeleri

Lezzetli bir krep için ilk olarak geniş bir kap içerisinde su, süt ve unumuzu güzelce karıştırıyoruz. Burada püf nokta bu karışımın topak halinde olmaması. Hiçbir şekilde topak kalmayacak halde çırpmaya devam etmelisiniz. Karışım tam anlamıyla homojen bir kıvam kazanmalı. Krep tarifi için bu kısım çok önemli. Eğer karışımda un topakları kalırsa kreplerinizi yerken bu topaklar ağzınıza gelecektir. Bu yüzden olabildiğince topak bırakmadan karışımı çırpmalısınız.

Karışımıza daha sonra yumurtaları da ekleyerek çırpma işlemine devam etmelisiniz. Karışımın akıcı bir hal alması gerekiyor. Genelde kek karışımı ile yakın bir kıvamda olan krep hamuru yumurtalarda eklenince daha koyu bir renk alacaktır. Karışım bu şekilde tamamlanmış olacaktır. Bu karışımı krep haline getirmek için önce kısık ateşte teflon bir tavayı ısıtmalısınız. 

Tercihinize göre tavada tereyağ ya da sıvı yağ kullanabilirsiniz. Tereyağı her zaman sıvı yağa göre çok daha lezzetli olduğu için krep yapımında biz tereyağı tercih ediyoruz. Teflon tavamızda tereyağımızı erittikten sonra bir kepçe yardımı ile krep hamurundan bir kepçe alarak tavaya yaymalısınız.

Tavayı eliniz ile oynatarak hamurun en kenarlara bile ulaşmasını sağlayın. Bu şekilde hamur pişmeye başlayacaktır. Hamurun iyi tarafının da piştiğinden emin olmalısınız. Sürekli olarak hamuru ters çevirerek kontrol etmelisiniz. Bu şekilde krepleriniz hazır olacaktır.

Tercihinize göre tavada tereyağ
Tercihinize göre tavada tereyağ

Püf Noktalar

  • Krep tarifi için ilk olarak hamurun topaklanmamasına çok dikkat etmelisiniz. Topaklanan hamur kreplerinizin tadını ve şeklini bozacaktır. Bu yüzden mutlaka krep tarifi için hamurun homojen bir şekilde olduğundan emin olmalı, sürekli olarak karışımı karıştırmalısınız.
  • Diğer bir püf nokta ise krep hamurunun kalınlığıdır. Ne kadar ince bir hamur pişirirseniz krep o kadar lezzetli olacaktır. Bunun için bir kepçe dolusu karışımı tavaya dökmek yerine tavayı kaplayacak kadar miktarda karışımı tavaya dökebilirsiniz.
  • Kullandığınız tava da krep tarifi için çok önemlidir. Mümkün olduğunca teflon tava kullanmaya dikkat etmelisiniz. Hamur kesinlikle tavaya yapışmamalı ve kolaylıkla krepi ters düz edebilmelisiniz.
  • Kullanacağınız yağ miktarı krepin lezzetini etkileyecektir. Olabildiğince az yağ kullanarak kreplerinizi pişirmeyi tercih etmelisiniz. Ayrıca kullanacağınız yağ türü de gene krepin lezzetini etkiler. Tereyağı ile pişirilen krepler genelde çok daha lezzetli olmaktadır. Kendi damak zevkinize göre siz sıvı yağ da tercih edebilirsiniz.

Krep Sunumu

Krep oldukça farklı sunumlar ile servis edilebilir. Kendi damak zevkinize göre krepinizi tatlı ya da tuzlu ürünlerle birlikte servis edebilirsiniz. Krep tarifi için isterseniz tuz yerine tatlı tercih ediyor iseniz hamuruna şeker de ilave edebilirsiniz. Tatlı severler kreplerini çikolata sosu, farklı reçeller ile tüketebilirler. Tuzlu severler ise peynir çeşitlerini tercih edebilirler.

Krep sunumu
Krep sunumu

Sütsüz krep tarifi

Krep yapımı için siz süt kullanmayı tercih etmiyor iseniz aynı ölçüleri kullanarak süt yerine gene su ilave edere krepinizi yapabilirsiniz. Krep tarifi sütsüz şekilde de gene aynı olacaktır. Özellikle süte alerjisi olan kişiler sütsüz krep tarifi ile bu lezzetten mahrum kalmamış olacaklar.