Kulvar Haber

Kuzu Etli Baklalı Sarma Tarifi

Kuzu Etli Baklalı Sarma Tarifi
26 views
09 Eylül 2019 - 2:39

Sebze yemekleri arasında en sevilenlerinden birisi olmasının yanında, aperatif atıştırmalıkları arasında da tercih edilen kuzu etli baklalı sarma tarifi, bugünün en güzel yemek tarifleri köşesinde yer verdiğimiz lezzetleri arasında yer alıyor. Büyük bir emek ve özveri ile sarıp damakta bırakacağı harika tat ile misafirlerinize de ikram edebileceğiniz tarifimiz ve kalori miktarı detaylarını, sizler için paylaştık.

Kuzu Etli Baklalı Sarma Tarifi

Kişi Sayısı: 8

Hazırlanma süresi: 40 dakika

Pişirme süresi: 40 dakika

Malzemeler

  • 5 çorba kaşığı bulgur
  • 500 gr asma yaprağı
  • 4 tane orta boy soğan
  • 5 çorba kaşığı buğday
  • 5 çorba kaşığı kuru iç bakla
  • 500 gram kuzu eti
  • 1 çorba kaşığı Ayçiçek yağı
  • 15 gram tereyağı
  • 1 tane orta boy domates
  • Tuz
  • 1 çorba kaşığı reyhan otu
  • Yarım demet dereotu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Hazırlanışı

  • Kaynar suyun içerisinde asma yapraklarını 12 dakika bekleterek haşlayın.
  • Baklalarda sıcak suyun içerisinde haşlandıktan sonra, yayvan bir kabın içerisine alın.
  • Soğanlardan 2 tanesini, ince olacak şekilde doğrayın.
  • Reyhan otu, dereotu, salça, bulgur, buğday, tuz ve kırmızı pul biberi soğana ekleyin.
  • Domatesleri küçük parçalar şeklinde doğrayarak, karışıma ekleyin.
  • Hazırlanan sarma içini, haşladığınız asma yapraklarına paylaştırarak kare olacak şekilde katlayarak sarın.
  • Yayvan tencerenin tabanını kaplayacak şekilde, asma yapraklarını serin ve üzerine etleri yerleştirin.
  • Sarılan sarmaları da etlerin üzerine yerleştirin.
  • Diğer iki soğanı da ince bir şekilde doğrayarak, tencereye serpiştirin.
  • Tereyağı, salça ve sıvı yağının içerisine, yarım su bardağı su ekleyerek sosu hazırlayın.
  • Hazırlanan sosu, yaprak dolmalarının üzerine gezdirerek eşit bir şekilde dökmeye gayret edin.
  • 40 dakika kadar kısık ateşte pişirdikten sonra, servis yapabilirsiniz.

Pişirme süresi, dizim şekline ve ateşin ayarına göre, 5 dakika kadar uzayıp kısalabilmektedir.

Kuzu Etli Baklalı Sarma Kaç Kalori? Besin Değeri Nedir?

Baklalı sarma kalori bakımından, kuzu eti nedeniyle normal sarmalara göre biraz daha yüksek olup, 1 porsiyon için 280 kalori olduğunu söyleyebiliriz.

23,16 gram karbonhidrat

6,35 gram protein

2,11 gram yağ

2,01 gram lif

61,66 mg sodyum

195 mg potasyum

173 mg kalsiyum

Gibi besin değerlerine sahiptir.

İçerisinde bulunun kuzu eti sayesinde besin değeri diğer sarmalara göre daha fazla olan sarmamız, misafirlerinize ikram edebileceğiniz gibi sofralarınızda da harika bir lezzet olarak yer almalıdır. Akşama ne pişirsem, ne yemek yapsam diye sürekli arayış içerisindeyseniz En lezzetli tarifler için, bizi takip etmeye devam devam edin.

Önerilen Tarif: Mercimekli Beyaz Lahana Sarması Tarifi