Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi, geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 11,7 azalarak 2 milyon 105 bin 895 ton oldu.

IPARD III Programı kapsamında 329 projeye 3,6 milyar lira hibe sağlanacak
IPARD III Programı kapsamında 329 projeye 3,6 milyar lira hibe sağlanacak
İçeriği Görüntüle

Geçen yıl, 2023'e göre sığır eti üretimi yüzde 11,2 azalışla 1 milyon 483 bin 42 ton, koyun eti üretimi yüzde 10,5 gerilemeyle 509 bin 539 ton, keçi eti üretimi yüzde 22,8 düşüşle 99 bin 532 ton, manda eti üretimi ise yüzde 10,4 azalarak 13 bin 781 ton oldu.

Hayvan türlerine göre dağılıma bakıldığında, 2024 yılında toplam kırmızı et üretiminin yüzde 70,4’ünü sığır eti, yüzde 24,2’sini koyun eti, yüzde 4,7’sini keçi eti ve yüzde 0,7’sini manda eti oluşturdu.