Kulvar Haber

Tutmaç Çorbası Nasıl Yapılır? Tutmaç Çorbası Tarifi

Tutmaç Çorbası Nasıl Yapılır? Tutmaç Çorbası Tarifi
15 views
11 Ağustos 2020 - 22:18

MasterChef tutmaç çorbası tarifi ile yine damaklara hitap etti. Peki, tutmaç çorbası nasıl yapılır? Kalori ve besin değerleri nedir? Tarifi ve püf noktalarıyla tutmaç çorbasının nasıl yapıldığını sizler için paylaştık.

Tutmaç çorbası nasıl yapılır? Tutmaç çorbası tarifi

Çorba için malzemeler

  • 5 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı haşlanmış nohut
  • 3 yemek kaşığı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı erişte

Terbiyesi için malzemeler

  • 1 kaşık un
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1,5 su bardağı kadar yoğurt

Üzeri için malzemeler

  • Bir tutam kuru nane
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tane orta boy soğan

Tutmak Çorbası Nasıl Hazırlanır?

Çorbayı hazırlamak için, 5 bardak sıcak suyu derin bir tencerenin içerisine dökerek normal ısıda kaynatın. Su kaynadıktan sonra erişteyi suya katarak karıştırdıktan sonra, üzerine haşlanmış nohut ve mercimeği ekleyerek tekrardan karıştırın. Erişteler yumuşak bir hal alana kadar, ortalama 12-13 dakika kaynatın.

Tutmaç çorbası terbiyesini hazırlamak için;

Bir kabın içerisine unu, yumurta sarısını ve yoğurdu koyarak tel çırpıcı ile güzel bir şekilde karıştırın. Daha sonra 1 kepçe daha önce hazırladığınız çorbanın suyundan alarak, karışıma ekleyin.

Terbiyeyi karıştırarak, hemen ılımasına yardımcı olduktan sonra hazırladığınız terbiyeyi kepçe yardımıyla yavaş yavaş çorbanın içerisine dökerek kesilmesini engellemek için hızlıca karıştırın. Çorba kaynayana kadar ateşe alıp, bir yandan karıştırmaya devam edin.

Çorba üzeri için;

Bir tavaya zeytinyağını aldıktan sonra, üstüne daha önceden ince bir şekilde doğramış olduğunuz soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşinceye kadar, yağda kavurmaya devam edin.

Soğan kavrulduktan sonra üstüne kuru naneyi ekleyerek, birkaç kez karıştırıp ateşten alın. Çorbamız artık hazır. Tuzunu ilave ettikten sonra çorbayı yeniden karıştırarak 5 dakika daha kaynamaya bırakın.

Hazırladığınız tutmaç çorbasının kıvamının koyu olması durumunda, üstüne ocaktayken biraz su döküp kaynatarak daha açık bir kıvama getirebilirsiniz.

Tutmaç çorbası kaç dakikada hazırlanır?

Çorbanın tamamen hazır olabilmesi için, 40 dakikaya ihtiyaç duyulmaktadır. 35 dakika pişirme süresi olan çorba için, 5 dakika da hazırlık süresi gerekir.

Tutmaç çorbası kaç kalori? Besin Değerleri

Orta bir porsiyon tutmaç çorbası kalori ve besin değerleri şu şekildedir.

  • 195 kcal kalori
  • 13,2 g karbonhidrat
  • 3,1 g lif
  • 4,12 g yağ
  • 29,11 mg kolesterol
  • 61 mg kalsiyum
  • 221,11 mg potasyum
  • 1 mg demir
  • 0,7 mg C vitamini
  • 37,12 IU A vitamini